Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 

a. - Τι είναι το GPSofTRUTH;

 

Είναι η δημοσίευση μελετών μιας παρέας φίλων, με ερευνητικό ενδιαφέρον για την Αλήθεια στα θεμελιώδη ζητήματα του φυσικού κόσμου και της ζωής.

Το ταξίδι αυτό άρχισε πριν αρκετά χρόνια και συνεχίζεται. Είναι η πιο συναρπαστική περιπέτεια ζωής!

Στο ταξίδι αυτό, το GPS της Αλήθειας, μας οδηγεί από τόσες πολλές ειδικές διαδρομές, γεμάτες γοητεία, μυστήριο, ανακαλύψεις και αποκαλύψεις, που μας τροφοδοτούν με περισσότερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια!

Να μερικές από τις «ειδικές διαδρομές» του ταξιδιού:

Ψυχολογία, Φιλοσοφία, Θεολογία, Παπυρολογία, Παλαιοντολογία, Παλαιοανθρωπολογία, Αρχαιολογία, Φυσική, Κοσμολογία, Αστρονομία, Βιολογία, κ.ά. Λίγο από όλα...  :-)

Σε όλες τις αυτές τις «ειδικές διαδρομές» η έρευνα συνεχίζεται. Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν θα προβάλλονται στον ιστοχώρο μας, στο βαθμό που επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος των συντακτών μας βέβαια.

Όλο το υλικό στο GPSofTRUTH (έρευνα, μελέτη, αρθρογραφία, παραγωγή βίντεο κλπ) είναι αποτέλεσμα ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ προσπάθειας που απαιτεί αρκετό χρόνο.

Μάθετε περισσότερα για εμάς εδώ

Είναι αδύνατον να παρουσιαστούν όλες οι λεπτομέρειες, στόχος είναι να δοθούν τα βασικά σημεία αναφοράς με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.

 

Στόχος αυτών των μελετών, όχι απαραίτητα οι απαντήσεις για όλα. Πιστεύουμε πως πολύτιμος είναι και ο ίδιος ο προβληματισμός. Άλλωστε αν πρέπει να πάμε κάπου, δεν θα φτάσουμε ποτέ αν δεν ταξιδέψουμε!

Πάρα πολύ σημαντικό στην πορεία του ταξιδιού, να δούμε σε ποια από τα ζητήματα σχετικά με την Αλήθεια, έχουν βρεθεί σίγουρες απαντήσεις και σε ποια όχι. Δυστυχώς στις μέρες μας για διάφορους λόγους υπάρχει σύγχυση. Είναι δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να ξεχωρίσουν τι ξέρουμε σίγουρα για το φυσικό κόσμο και τη ζωή και τι απλά υποθέτουμε γι’αυτά.

Δεν είναι πρόβλημα να διατυπώνονται υποθέσεις. Αντίθετα είναι θεμιτό, γιατί συμβάλουν στην έρευνα. Πρόβλημα είναι όταν εκλαμβάνονται οι υποθέσεις ως σίγουρες απαντήσεις. Για την ακρίβεια, αυτό είναι πλάνη!

 

To GPSofTRUTH δεν είναι ούτε διεκδικεί αυθεντία!  Οι έρευνές μας κοινοποιούνται για να αλληλεπιδράσουμε με περισσότερους ανθρώπους, με απόψεις, ιδέες, θέσεις και κάθε επιπλέον στοιχείο που θα ρυθμίσει ακόμα καλύτερα το gps μας.


Αυτός ο ιστότοπος δεν θέλουμε να είναι "εμείς μιλάμε, εσείς ακούτε" αλλά μάλλον μία ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σε μία μεγάλη φιλική παρέα.  
[Φόρμα επικοινωνίας...]

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

 

 

b. - Την Αλήθεια για ποιο θέμα;

Την Aλήθεια για τα θεμελιώδη ζητήματα του κόσμου μας και της ύπαρξής μας.

Για θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματα.
- Ποιος είμαι;
- Από πού προέρχομαι;
- Έχω προορισμό; Αν ναι, για τι προορίζομαι;

Επίσης για τα θεμελιώδη ζητήματα της αρχής του παντός.
- Πώς έγινε το σύμπαν;
- Πώς εμφανίστηκε η ζωή;

Πόσα ξέρει ο σύγχρονος πολιτισμός μας για τα θέματα αυτά; Διαχωρίστε τις αποδείξεις από τις απόψεις, τις υποθέσεις και τις θεωρίες και θα συμπεράνετε ότι ξέρουμε μάλλον λίγα , και υποθέτουμε πολλά.

Ψάχνουμε την Αλήθεια σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα θέματα αυτά στη διάρκεια του ταξιδιού της ζωής.

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

 

 

c. - Τίνος την αλήθεια;

Η Αλήθεια είναι διαφορετική για τον καθένα μας, διαμορφώνεται σύμφωνα με τα βιώματά μας, γνώσεις και απόψεις μας, ή με απόψεις των άλλων τις οποίες αποδεχόμαστε.

Συνεπώς, επειδή οι άνθρωποι είναι πολλοί, υπάρχουν πολλές αλήθειες;

Πιστεύουμε πως όχι. Η πραγματική Αλήθεια όμως είναι πάντα εκεί, ακλόνητη. Εμείς ποικίλουμε και ταλαντευόμαστε άλλοτε προς αυτήν θαυμάζοντάς την και άλλοτε απομακρυνόμενοι από αυτήν, ενίοτε χλευάζοντάς την

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι αδιαμφισβήτητη. Η κακία μπορεί να της επιτεθεί, η άγνοια μπορεί να τη χλευάσει, αλλά τελικά… εκεί είναι!»

Winston Churchill

 

Πολλοί άνθρωποι στηρίζουν την άποψή τους αποκλειστικά στην επιστήμη, παρότι η καθαρή επιστήμη δεν έχει σίγουρες απαντήσεις για τα θέματα αυτά. Δεν είναι εύκολο για κάποιον χωρίς αρκετή γνώση να ξεχωρίσει την επιστήμη από τις υποκειμενικές απόψεις των επιστημόνων και έτσι χωρίς να το καταλαβαίνει, μπορεί κάποιος να ασπάζεται υποθέσεις  θεωρώντας τες σαν απόλυτα επιστημονικά δεδομένα.

 Αυτό που ορίζουμε σαν αλήθεια, διαμορφώνει τη ζωή μας. Τους στόχους μας, τις αξίες μας, τα "θέλω" και "δεν θέλω", τις σχέσεις μας, την καθημερινότητά μας και την ποιότητα της.

Είναι σημαντικό να αναζητήσουμε την Αλήθεια.
Διότι η ζωή μας διαμορφώνεται ανάλογα με το τι θεωρούμε ότι είναι η αλήθεια της ίδιας της ζωής, Το βαθύτερο νόημα της, η αξία της.

Να θυμάστε (και θα το δούμε διεξοδικά) δεν ξέρουμε αρκετά αλλά κυρίως υποθέτουμε πολλά. Έτσι, είναι καλύτερα για εμάς να ερευνούμε κάθε υπόθεση πολύ προσεκτικά.
Είναι σοβαρό ζήτημα ζωής! Της δικής μας ζωής!

 

Στα δισεκατομμύρια χρόνια ύπαρξης του πλανήτη μας, η διάρκεια της ζωής μας είναι απειροελάχιστα μικρή. τόσο σύντομη σαν μία σκέψη.
Αξίζει να αναζητήσουμε την Αλήθεια και αν τη βρούμε, η ζωή μας θα αλλάξει τόσο, που θα μοιάζει σαν να μη ζούσαμε πριν! Και μόνο αναζητώντας την Αλήθεια, θα βιώσουμε μία από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες της ζωής μας!

 

Πάμε ένα ταξίδι και ας καταχωρήσουμε στο GPS μόνο μία λέξη: ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν θα είμαστε οδηγοί , αλλά συνταξιδιώτες.
Ας προσθέσουμε λίγες ακόμα παραμέτρους στις σκέψεις μας.
Τι θα κρατήσουμε και τι θα απορρίψουμε;
- Για καθένα μας, προσωπική υπόθεση...

Σας προσκαλούμε σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι!

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

 

 

 

d. - Γιατί GPS ΤΗΣ Αλήθειας και όχι... GPS ΠΡΟΣ την Αλήθεια;

Πιστεύουμε πως αν έχουμε γνήσιο διερευνητικό πνεύμα και πόθο αναζήτησης, τότε η ίδια η Αλήθεια θα γίνει πλοηγός μας προς τον εαυτό της.

 

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ